Latsidan, yule, nyår och sjukdomar

Det är något speciellt med denna skapelse till träd som man kan hitta vid Ljusnans strand i Sveg.

Latsidan?

Man kan nästan tro att jag har legat på latsidan, började nästan tro det själv för en stund tills jag började att fundera på vad jag pysslat med sen senaste uppdateringen.
Det har blivit en blandning av sysslor, har lagt upp några små glimtar på min facebooksida.
Det här med sociala medier är ju ett styr i sig själv och jag slits hela tiden mellan om jag bara ska köra Facebook, eller bara Instagram, eller båda…. nu har det blivit så att det bara händer saker på facebook, varför vet jag ej

En ny kategori finns här på hemsidan där man kan kika på en del bilder från gamla Sveg, fler kommer klicka här för dessa 

Sambons handgjorda lerfigurer

På Facebook har jag lagt upp lite alster signerade min Sambo, som är väldigt lik mig i detta med att man gör lite av alltmöjligt när det gäller skapande, denna gången var det några av hennes grymma handgjorda lergubbar/vättar/troll, några av dessa ser ni här.

Tidningsreportage minsann

Jämtlands Tidning kom förbi och gjorde ett litet reportage om mig, det vart ett långt samtal med reportern Johannes Adolfsson om allt möjligt mellan himmel och jord.
Reportaget släpptes endast i pappersvarianten men här på tassirall.se kan ni läsa det.

Yuleskyltning och gaddningar

i Juletider så är det ju traditionsenlig Julskyltning och jag skyltade med mig själv och två av mina lyror i Alternative Arts skyltfönster.
Där iförd tomtedräkt fick jag mig inte bara en utan två nya gaddningar av lärlingen Josefine, det blev mitt märke samt en symbol för för Yggdrasil.
Många barn (och vuxna) kom förbi o hejade på Tomten och jag antar att några barn på Julafton undrade om tomten hade några gaddningar.
Funderar ni på att gadda er så tveka inte att höra av er till Alternative Art i Sveg, de är superproffsiga i allt de gör.
Du tas väl omhand av min gamla Vapendragare Pontus som är “oraklet” på studion, min grymma vän och släkting Anna, och Lärlingen Josefin som är sambo med min systerson.

Tomtegadd
Tassirall
Yggdrasil

Skäggvård och tillverkning

Skägget måste kammas ibland och de här “vanliga” borstarna och kammarna man köper på affären är ju skittråkiga, massproducerade och lätt att förlägga någonstans bara för att man inte riktigt bryr sig så mycket om dem, de har ingen själ, “man kan ju köpa nytt” är ju ofta lätt att tänka.
Tillverkar man istället sakerna själv så är man mera rädd om dem, genom dessa så föddes en liten idé, men mer om detta längre fram.

Tassirallkam #1
Tassirallkam #2

Nyårslöften

Det här med nyårslöften är något som jag egentligen tycker är ganska värdelöst, många ger löften om en bättre livsföring, man ska träna mera, sluta äta godis, sluta snusa, sluta äta fikabröd osv.
Oftast leder dessa löften ingenstans utan slutar med personlig förnedring och man sitter där i samma mönster igen. En del lyckas med sina löften och ett stort grattis till er, det betyder att ni varit målinriktad. många är inte så fokuserade och då slutar det också med att man inte kan hålla sitt löfte.

Jag tycker att istället för ett löfte så kan man lova sig själv att koncentrera sig på saker som ger en något tillbaka, som man får positiv energi av, att man pysslar med saker som man brinner för och gör saker för att man vill och inte för att man ska eller måste.
Jag själv lovade mig just detta och tänker fortsätta göra en massa saker för att jag vill, vare sig folk gillar det jag gör eller inte.

Tavlor

Började måla en tavla som skall föreställa Svegs gamla kyrka som stod på samma plats som dagens kyrka fram till år 1845 ca, jag är ju egentligen inte så kyrklig av mig men kyrkor är på något sätt mäktiga byggnader som innehåller sjukt mycket historia och mycket fräna prylar. jag rekommenderar er starkt att besöka kyrkor för att utforska dessa ur ett historiskt perspektiv.

En till tavla blev det med någon form av historisk anknytning till vårat område genom en symbol på de märkliga och mystiska Överhogdalstapeterna som enl. vissa källor ska symbolisera Yggdrasil som i våra gamla läror är Världsträdet, mer om Överhogdalstapeterna längre fram.

Yggdrasil

YouTube

Mitt samarbete med YouTube kanalen “Hela Härjedalen” där jag tar upp en del gamla historier och sägner har legat lite på is, inte för saknat intresse eller liknande utan det har helt enkelt inte hunnits med mellan sjukdomar och högtider.
Men jag kan upplysa er om att jag jobbar med ett manus till en historia som vi snart skall berätta för er, en riktig dräpare till historia är det, så håll ut det kommer.
Under tiden så kan ni kolla på de andra avsnitten om ni inte redan sett dem, eller för all del kolla gärna på dem igen.

Slutligen

Lite musik och skrifter till hemsidan har det plitats på och jag har även hunnit med lite vanliga svenssonsysslor som att jobba, äta mat, vara familjefar och sovit, självklart har vi även firat Yule och Nyår.

Och vad är en vinter utan sjukdomar?
det har vi också hunnit med i omgångar, just i detta nuet så är hela familjen testade positiv för covid, vilket gör att man ställs inför nya utmaningar som karantän….. karantän är skitjobbigt. Lite gött är det sådär i början men sen tröttnar man på att leta efter serier man kan plöja igenom.
Har testat att göra något produktivt som att tälja, göra nån låt, måla tavla… men det orkar man inte riktigt när man är sjuk. Nu börjar det dock vända och vi hoppas att livet kan återgå till det normala igen nästa vecka.

//Tassirall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *